
Mardin’in Derik İlçesi’ndeki Derik Lisesi’nde işlenen Milli Güvenlik dersinine giren teğmen M.B.K. ile öğrenciler arasında başlayan terör örgütü PKK ile ile ilgili tartışma adliyede bitti.
ÖĞRETMENİN PKK YORUMLARI,
ÖĞRENCİLERİ AYAKLANDIRDI
Derse öğretmen olarak giren Teğmen M.B.K., öğrencilerle terör örgütü konusunda konuşurken, operasyondan geldiğini ve PKK’lılar ile çatışmalara girdiğini söyledi. Bunun üzerine, subay ve öğrenciler arasında tartışma çıktı. Öğrencilerin hep birlikte, Teğmen M.B.K.’nın öğretmenlikten alıması için slogalar atarak dersten çıktı.
BÖLÜCÜ SLOGANLAR, PKK’YI ÖVEN YAZILAR
Okul yönetimi olaya müdahale ederken, durum Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirildi. Geçen cuma günü okula gelen Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekibi, yaptıkları inceleme sıra ve masalar, okul duvarları ve tuvalet kapılarında terör örgütünü övücü yazılara rastlayarak bunların görüntüsünü aldı. 
3 YÖNETİCİ İLE 12 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI
Soruşturma kapsamında açığa alınan Okul Müdürü Veysi Yasan ile yardımcıları Hanifi Yalçın, Bülent Çen, Mustafa Ciro ile 12 öğrenci savcılığın talimatı ile dün öğleden sonra polis tarafından gözaltına alındı.
Poliste ifadeleri alınan okul idarecileri ile 12 öğrenci bugün Derik Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.
Okul yöneticileri ‘görevini kötüye kullanmak’, lise 2’nci sınıfından 12 öğrenci ‘terör örgütü üyesi olmak’ suçlamasıyla savcıya ifade verdiği belirtildi.


April 30th, 2008 de 14:59
bu nalet olan olayı kınıyoruz gerekeni arz ederim…..